Metro
Metro Nieuws 13 dec 2017 / 12:37 uur

Personeel eet chocoladeletters voor gehandicapten op

Een vrijwilligster die de gehandicapte bewoners van een zorginstelling wilde verrassen met 25 chocoladeletters, is erachter gekomen dat zij ze nooit hebben gekregen. Het personeel heeft de sinterklaastraktatie zelf opgegeten.

De 70-jarige Miep Broeren is vrijwilligster bij de Senioren Vereniging Dinteloord / Steenbergen in Brabant. Albert Heijn was zo gul geweest om haar 250 chocoladeletters te schenken die ze daar kon uitdelen. Toen ze er een aantal over had, besloot ze de gehandicapten bij de Stichting Dag- en Woonvoorzieningen Dinteloord te verrassen.

Onbegrijpelijk

Op 5 december gaf ze er 25 letters af om er later achter te komen dat ze niet bij de juiste personen terecht waren gekomen. Ze waren verdeeld onder het personeel. Haar dochter had een paar van de kinderen gevraagd of de letter had gesmaakt en zij gaven aan dat ze niets hadden gekregen.

„Mijn dochter en ik kregen als uitleg dat de bewoners al genoeg hadden en dat het personeel daarom besloten had de letters onderling te verdelen. Hoe durven ze? Zoiets kun je toch niet maken? Ik kan dit niet begrijpen”, vertelt Broeren aan het AD.

Misverstand

Broeren vindt dat het personeel de letters achter had kunnen houden om ze alsnog aan de bewoners te geven. Anders hadden ze haar kunnen bellen, zodat ze de letters nog aan andere mensen had kunnen geven. Toen ze langsging op de locatie, werd ze naar eigen zeggen niet goed behandeld. En daarom besloot ze ermee naar buiten te komen.

De SDW-instelling vertelt desgevraagd aan het AD niet in te willen gaan op de kwestie, omdat het een misverstand is tussen Mevrouw Broeren en de instelling. „Er waren goede redenen voor en dat is haar ook uitgelegd. Maar we zullen nog contact opnemen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Personeel eet chocoladeletters voor gehandicapten op
Sluiten