Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 28 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Oliebollenverkopers verplicht dicht op oudjaarsdag

Zelfs op oudjaarsdag maken gemeenteraden geen uitzondering: op zondag blijven de winkels dicht, zo schrijft RTL Nieuws. Veel oliebollen- en lotenverkopers moeten dus op de voor hen drukste dag van het jaar de deuren gesloten houden. „Echt heel jammer”, zegt oliebollenverkoper Harry Kars.

Kars is zeer teleurgesteld, maar heeft gelukkig in Buren een kraam staan die wel open mag. Zijn kraam in Geldermalsen moet echter wel dichtblijven. „Dat is echt heel vervelend op de drukste dag van het jaar. En het is ook krom: alle horeca mag open, de sportscholen mogen open, maar als oliebollenverkoper mag je niet.”

Op zondag dicht

Deze beslissing vloeit voort uit de coalitie van SGP, dorpsbelangen en CDA. Onder de coalitie is het namelijk niet toegestaan om op zondag open te zijn. Volgens Kars is dit beleid niet meer van deze tijd. „We hoeven niet elke week open op zondag, maar laat ons nou wel die 31e. Prima om na 12 uur ‘s middags open te gaan, als de kerkdiensten zijn afgelopen.”

Om zijn verlies zoveel mogelijk te compenseren spoort Kars mensen via social media aan om in plaats van naar Geldermalsen, naar het vijf kilometer verderop gelegen Buren te gaan voor een oliebol.

Gemeentelijk beleid

Volgens een woordvoerder van Detailhandel Nederland zijn verkopers gebonden aan het beleid van hun gemeente, en is dat in dit geval heel jammer. Zeker gezien het feit dat mensen meestal pas op het laatste moment oliebollen en eindejaarsloten inslaan.

In maart zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Veel niet christelijke partijen hebben al aangegeven dit in de toekomst anders geregeld te willen hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oliebollenverkopers verplicht dicht op oudjaarsdag
Sluiten