Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 11 dec 2017 / 20:04 uur

Nederland kleurt wit: dinsdag code geel

Eindeloze files, ontzettend veel vertragingen en een hoop kou: maandag was het code rood en dit viel Nederland zwaar. Voor als je je afvraagt wat het weer dinsdag gaat doen: we zullen de dag door moeten komen met code geel.

Het weer

Maandagnacht zal het sneeuwgebied geleidelijk naar Duitsland wegtrekken, waardoor het dinsdag wat meer opklaart. Dinsdag begint de dag met veel bewolking en er zullen enkele buien voorkomen. In het oosten van het land kan er nog wel wat natte sneeuw vallen. In de loop van de dag wordt het vanuit het westen droger en breekt ook de zon een beetje door.

Volgens het KNMI is het dinsdag, vanwege gladheid, mogelijk wel kans op ‘gevaarlijk weer’, vandaar dat we morgen spreken van code geel. Het verkeer kan dinsdag tijdens de ochtendspits mogelijk nog hinder ondervinden van sneeuwresten.

Nederland kleurt wit: dinsdag code geel
Nederland kleurt wit: dinsdag code geel. Foto:ANP

Treinen

De treinen rijden dinsdagochtend volgens de normale dienstregeling. Dat is in ieder geval de bedoeling van de Nederlandse Spoorwegen. „Na de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen, halen NS en ProRail alles uit de kast om het treinverkeer normaal te laten rijden", stelt het spoorbedrijf. NS raadt reizigers aan om dinsdagochtend voor vertrek wel de reisplanner te raadplegen, vanwege mogelijke verstoringen als gevolg van nasleep van het winterweer.

Dus dinsdag geen sneeuwpop, #snowfacechallenge of thuiswerkdag, maar nog wel altijd goed blijven opletten onderweg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederland kleurt wit: dinsdag code geel
Sluiten