Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 11 dec 2017 / 16:03 uur

Kruidvat roept babyvoeding terug vanwege salmonella

Winkelketen Kruidvat heeft een belangrijke oproep gedaan aan mensen die de afgelopen maanden babyproducten in huis hebben gehaald. Het is oppassen geblazen, want verschillende producten kunnen besmet zijn met salmonella.

Uit voorzorg

„Uit voorzorg stopt Kruidvat met de verkoop van de zuigelingenvoeding Kruidvat Extra Care H.A. 1 en Kruidvat opvolgmelk Extra Care H.A. 2. Deze producten werden vanaf juni 2017 verkocht", zo schrijft de winkelketen op haar Facebookpagina. „Als je in het bezit bent van babymelk met één van de onderstaande streepjescodes (zie onderzijde verpakking), gebruik deze dan niet. Kruidvat Extra Care H.A. 1 (0-6 maanden) 8717333139667 en Kruidvat Extra Care H.A. 2 (6- 12 maanden) 8717333139674."

Kruidvat roept op om deze producten in ieder geval niet meer te gebruiken. Ze kunnen ook teruggebracht worden naar de winkel en dan krijgen klanten het aankoopbedrag van 9,99 euro volledig vergoed, zo wordt beloofd. Dit kan zelfs zonder de originele verpakking of bon.

Dat de dreiging van salmonella reëel is, heeft te maken met een besmetting die recent ontdekt werd op de productielocatie van een van de grondstoffen van de babyvoeding in Frankrijk.

Niet ongevaarlijk

Salmonella is geen ongevaarlijke ziekte en al helemaal niet voor baby’s. „Een besmetting met deze bacterie kan leiden tot diarree, waarbij uitdroging het grootste risico vormt. In de overige varianten eigen merk babymelk wordt de betreffende grondstof niet gebruikt", aldus Kruidvat.

Reageer op artikel:
Kruidvat roept babyvoeding terug vanwege salmonella
Sluiten