Sofie Smulders
Sofie Smulders Reizen 11 dec 2017 / 16:17 uur

Even wat anders dan de Alpen? Hier kun je ook skiën

Nu Nederland wit kleurt door het winterse weer, krijgen we steeds meer zin om de sneeuw in het buitenland te ontdekken. En dan het liefst op ski’s of per snowboard. Dat kun je natuurlijk in de Alpen doen, maar je kunt ook iets verder kijken. Wij zetten een aantal bijzondere skilocaties op een rij.

Lofoten (Noorwegen)

De meeste van die plekken liggen buiten Europa, maar de eerste op deze lijst ligt in Noorwegen. Helemaal niet zo ver weg, dus. Alhoewel, de Lofoten-eilanden zijn niet erg gemakkelijk te bereiken en dat maakt ze des te specialer. ‘Onthutsend’, noemt de Lonely Planet de natuur die je aantreft op deze prachtige plek met zijn imposante bergen en fjorden. Ga je naar de Lofoten, maak je dan op voor een inspannende vakantie waarin je vele kilometers aflegt. Niet alleen downhill, want er zijn bijna geen skiliften en dat betekent dat je veel aan de wandel bent, oftewel aan het toeren. Bonuspunt: de kans om het Noorderlicht te zien.

Kirgizië

Nog zo’n verborgen parel: het Tiensjan-gebergte in Kirgizië. We kunnen ons zo voorstellen dat je geen idee hebt waar het ligt, maar het is een land dat aan China grenst. Het wintertoerisme staat hier nog in de kinderschoenen en dat maakt het juist zo leuk. Maar de interesse neemt toe en dat brengt wel een voordeel met zich mee, er worden steeds meer stukken skiklaar gemaakt. Voor de waaghalzen die liever off-piste gaan is Kirgizië een waar paradijs, met nog veel onontdekte plekken.

The Rockies (VS en Canada)

Thanks to our excellent snowmaking team, Paradise Lift is expected to open on Saturday. We anticipate opening Paradise…

Gepostet von Crested Butte Mountain Resort am Donnerstag, 7. Dezember 2017

Wie kent ze niet: The Rocky Mountains. Dit enorme gebergte die gedeelten van Canada en de VS beslaat is een perfecte plek om te skiën. Je bent overigens niet de enige geïnteresseerde en dat is helemaal niet erg, want er zijn wel 111 skigebieden met ongeveer 6000 kilometer aan piste in The Rockies. Een paar plekken die het bekijken waard zijn: Crested Butte, Colorado; Aspen, Colorado, Alta, Utah; Revelstoke, British Columbia, Whistler, British Columbia.

Japan

Insane POWDER in Niseko now..

Epic conditions for the start of December…. Super dry Japow over at #hanazono❄⛷❄😎www.instagram.com/svenjamin8 is Lovin it 🤙🏼🤙🏼🤙🏼Hanazono Niseko #niseko #ニセコ #japow #loveniseko #powder #whiteroom #skiing #backcountry #offpiste #ski #powderday #hokkaido #japan #grandhirafu #hanazonojapan #nisekovillage #winterwonderland

Gepostet von Niseko am Mittwoch, 6. Dezember 2017

Heb je er al eens aan gedacht om Japan te bezoeken? Het bijzondere land is namelijk ideaal voor een wintersportvakantie. Er zijn volop skigebieden met prachtige pistes, maar als je liever off-piste gaat, kom je in Japan al helemaal aan je trekken. En deze gewoontes van de Japanse skicultuur zinnen ons ook: het eten is er een stuk lichter en na afloop warm je jezelf op in een heerlijke warmwaterbron. Niseko is het populairste skiresort van Japan.

Chili

Bij Zuid-Amerika denk je niet meteen aan kou, sneeuw en wintersport, maar dit zijn wel degelijk factoren die mensen naar het continent trekken. In Chili kun je namelijk ge-wel-dig skiën. In de Andes om precies te zijn. Twee populaire skigebieden zijn Valle Nevado en Portillo, die laatste is extra bijzonder omdat er slechts een hotel is waar alle skiërs zich nestelen na een lange dag op de piste. Ook speciaal: skiën van een vulkaan in het nieuwste skicentrum Volcan Osorno.

Antarctica

Dit is er echt een voor op de bucketlist van de fervente skiër, een trip naar Antarctica. De term trip doet de bestemming echter niet genoeg eer aan, het is eerder een expeditie door het unieke, ongerepte natuurlandschap van Antarctica. De beste tijd om de reis te maken is in november, wanneer de zon 18 uur per dag schijnt en de sneeuwcondities goed zijn. Grote plus: de pinguïns, zeehonden en walvissen die op het continent leven.

Dubai

حدث بمنتهى الروعة! نوّد التقدّم بالشكر لكل من شاركونا في بطولة الإمارات الدولية الأولى للسكي والتزلج في #سكي_دبي (٨ و٩ ديسمبر)! ابقوا على اطلاع معنا للمزيد عن تفاصيل الحدث. Wow what an event! We'd like to thank everyone who has joined UAE's First National Ski and Snowboard Championship at #SkiDubai (8th and 9th December)! Keep an eye on our social media accounts for more updates

Gepostet von Ski Dubai am Samstag, 9. Dezember 2017

Je komt er misschien niet voor het schitterende uitzicht en de indrukwekkende pistes, maar je kunt in Dubai een prima potje skiën. Midden in de woestijn vind je het wereldberoemde Ski Dubai. Het is natuurlijk Decadent met een hoofdletter D, maar voor skiërs die toevallig in de Verenigde Arabische Emiraten zijn en heel graag even de lange latten willen onderbinden, is het zeker een aanrader. De faciliteiten zijn met veel variatie in pistes en kwalitatief goede sneeuw overigens uitstekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Even wat anders dan de Alpen? Hier kun je ook skiën
Sluiten