Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 27 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Japans stel hield dochter 15 jaar vast in kelder

Ze zat vijftien jaar opgesloten in de kelder, totdat haar ouders op een gegeven moment haar dode lichaam aantroffen. De 33-jarige vrouw was maar 145 centimeter lang en woog nog geen negentien kilo. Haar ouders zijn aangehouden.

Bewust

De ouders hielden haar willens en wetens vast en hebben een wel zeer aparte verklaring afgelegd tegenover de politie van Osaka. „Onze dochter was geestesziek en werd op haar zestiende of zeventiende gewelddadig, dus sloten we haar op in de kamer."

In de ruimte waar de vrouw werd vastgehouden, ontdekte de politie een camera, waarmee de ouders waarschijnlijk toezicht hielden. Ook rondom de met een hoog hek afgeschermde woning waren er camera’s. Verder was er een plek die leek op een soort geïmproviseerde wc.

Een week

De ouders troffen het lichaam vorige week maandag al aan, maar het duurde een dikke week voordat zij ook naar de politie stapten. „We wilden samen met onze dochter zijn."

De politie zal het koppel in eerste instantie aanklagen voor het illegaal verwijderen van een lichaam, maar de verwachting is dat hen nog meer ten laste zal worden gelegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.