Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 20 dec 2017 / 17:47 uur

‘In België zijn wegen nog slechter dan in Rwanda’

De wegen in Nederland zijn erg goed en wij eindigen al tijden hoog in de lijst van het World Economic Forum (WEF) als het gaat om de kwaliteit van onze infrastructuur voor auto’s. Bij onze Zuiderburen is het echter een stuk minder goed geregeld voor auto’s.

Dat blijkt uit het World Competitiveness Report van het WEF, waarbij het WEF berekent in welke mate landen competitief zijn ten opzichte van andere landen. Voorbeelden van beoordelingspunten zijn de havenstructuur en de wegen.

België 46ste

En die wegen zijn een punt waarop België relatief erg slecht scoort. Het Forum gaf de Belgen een 4,5 op een schaal van 1 tot 7. Daarmee eindigt België op de 46ste plaats. Dat klinkt nog redelijk, maar de wegen in bijvoorbeeld Rwanda en Namibië staan hoger. Nederland staat ter vergelijking op de vijfde plek.

Bovendien is er een dalende lijn te zien in de kwaliteit van de wegen in België. De wegen van onze zuiderburen worden volgens het WEF niet beter, maar juist slechter.

Ook wat betreft de algemene lijst doet Nederland het een stuk beter dan België. De Belgen staan op de 20ste plek in deze lijst, Nederland vinden we terug op plaats 4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
‘In België zijn wegen nog slechter dan in Rwanda’
Sluiten