Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 7 dec 2017 / 07:40 uur

Genderneutraal is meest irritante woord van 2017

Genderneutraal is uitgeroepen tot het meest irritante woord van 2017. Het woord dat aanduidt dat er geen verschil tussen de seksen wordt gemaakt, kreeg maar liefst 43 procent van de stemmen. Zo’n 22.000 deelnemers brachten hun stem uit.

‘Geslachtsneutraal’

De stemmers vinden ‘genderneutraal’ een voorbeeld van politieke correctheid en vooral irritant omdat het een samenvoeging is van het Engels en Nederlands, terwijl het eigenlijk ‘geslachtsneutraal’ zou moeten zijn.

Andere woorden of uitdrukkingen die als ergerlijk worden ervaren zijn ‘in je kracht staan’, ‘papadag’ (beide 14 procent), ‘shinen’ (11 procent) en ‘soort van’ (4 procent).

In eerdere jaren werden woorden als ‘kids’ en ‘me’ (‘me moeder’ in plaats van ‘mijn moeder’) als meest irritant bestempeld. Vorig jaar was ‘diervriendelijk vlees’ het minst geliefd onder taalvaardige Nederlanders. De verkiezing is een initiatief van het Instituut voor de Nederlandse taal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Genderneutraal is meest irritante woord van 2017
Sluiten