Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 6 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Deze mensen staan hun kerstbonus af voor collega

Liam Debbage (31) uit Engeland heeft een zeldzame vorm van kanker. Een nieuw medicijn zou uitkomst bieden, maar deze was echter ontzettend duur. Liam zijn collega’s hebben daarom iets fantastisch voor hem gedaan: ze hebben hun kerstbonus aan hem geschonken. Deze bonus was goed voor maar liefst 20.000 euro.

Voorbereiden op het ergste

Liam bleek te lijden aan het clear cell sarcoom, een vorm van huidkanker op de zachte weefsels. Er zijn wereldwijd maar 200 mensen die deze vorm van kanker hebben. Voor Liam waren de vooruitzichten slecht. Er bleek slechts één vorm van immuuntherapie te helpen, maar deze was ontzettend duur. Hij begon een geldinzamelingsactie, want hij zou 34.000 euro nodig hebben.

Fantastische collega’s

Slechts de helft van het geld dat hij nodig had, werd ingezameld. Maar wonder boven wonder heeft Liam fantastische collega’s. Ze besloten hun kerstbonussen, goed voor 20.000 euro, in zijn geheel aan hem te schenken, aldus Sunderland Echo.

Liam kan nu over enkele weken al aan de behandeling beginnen. „Iedereen bedankt die heeft gedoneerd voor mijn behandeling. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar er is hoop. Jullie zijn allen een fantastisch cadeau", schrijft hij op Facebook.

Big thankyou to ever single person that has donated their time and money to support my cause. Still a long road to travel but at least the path is clear for direction. Your all amazing for your gift to me 👏👍❤

Posted by Liam Debbage on Tuesday, December 5, 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.