Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 22 dec 2017 / 10:35 uur

Amerikaanse politicus noemt eigen citaten nepnieuws

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video’s en foto’s die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van vrijdag.

Nepnieuws

In een fragment van Nieuwsuur ontkent een aanstaande Amerikaanse ambassadeur zijn eigen uitspraken en beticht hij NOS-correspondent Wouter Zwart van nepnieuws. De man zei ooit in een debat dat er no-gozones zijn in Nederland en dat auto’s en politici in brand worden gestoken door de islamitische beweging. De video wordt massaal gedeeld op internet.

Kerstboodschap

Een video van politie Aalsmeer gaat viral. In de video is te zien hoe er een kerstliedje afgespeeld wordt onder begeleiding van een aantal politie-auto’s. Dat geeft een grappig beeld. De video is dan ook al meer dan honderdduizend keer bekeken.

Oliebollentest

AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis ging donderdag diep door het stof na zijn optreden bij het programma Jinek. Nijenhuis zat daar naar aanleiding van de bekende oliebollentest van zijn krant. Tegenover hem zat een gedupeerde oliebollenbakker die een 1 kreeg van de krant, en dat onterecht vond.

Nijenhuis was bijzonder slecht voorbereid en raakte daarvan gefrustreerd. Hij beledigde de oliebollenbakker in de felle discussie die ontstond: „Als je bakt zoals je praat, dan verbaast het me niet zo dat je als laatste bent geëindigd." Nijenhuis heeft ondertussen zijn excuses aangeboden.

https://www.youtube.com/watch?v=qOXFrMkS8Qs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaanse politicus noemt eigen citaten nepnieuws
Sluiten