Amarins de Boer
Amarins de Boer Nieuws 13 nov 2017

Wolf doodgereden in Overijssel

„Spijtig dat er weer een wolf is doodgereden", zegt Leo Linnart van Wolven in Nederland. Hij doelt op de wolf die maandagochtend in Overijssel is gevonden aan de kant van de weg . ​„Honderd procent zekerheid hebben we nog niet, maar voor zover we de foto’s kunnen zien, gaat het hier om een wilde wolf."

Jongvolwassen

Het dier werd gevonden door Sebastiaan Bake uit Tubbergen. Hij reed maandagmorgen tussen Kloosterhaar en Bergentheim toen hij een ‘grote hond’ langs de weg zag liggen. Hij plaatste de foto op Instagram en al snel werd Linnart op de hoogte gebracht. „Helaas moet ik het met de foto’s doen", betreurt Linnart die zelf in de buurt van Rotterdam woont. „Ver weg van het oosten, waar we wolven steeds vaker zien. Dat komt doordat de wolven uit Duitsland komen en daar groeit de wolvenpopulatie."

https://www.instagram.com/p/BbbWHz9FtQ2/

Het is al de vierde keer in korte tijd dat de wolf in Nederland wordt gezien. Een paar weken geleden zag Karin van der Sluis een wolf op de Veluwe. Of dit dezelfde wolf is? „Dat sluit ik niet uit. Daar komen we hopelijk achter als we meer sporen krijgen."

Wolf doodgereden in Overijssel
Een paar weken geleden bracht de Provincie Gelderland het nieuws naar buiten: er loopt een wolf op de Veluwe. Foto: Karin van der Sluis

Experts nemen nu DNA af om vast te stellen dat het een wolf is en waar hij vandaan komt. Daarna wordt hij naar het Dutch Wildlife Health Center in Utrecht gebracht waar ze onderzoek doen naar zijn gezondheid. Linnart: „Daarna gaat hij waarschijnlijk naar een museum, ik denk Naturalis."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wolf doodgereden in Overijssel
Sluiten