Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 13 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Basejumper overlijdt na sprong van bijna 7 kilometer

Hij hield wel van een uitdaging: de ​Russiche basejumper Valery Rozov (52). De man had heel wat records op zijn naam staan en sprong afgelopen weekend van een 6700 meter hoge berg in de Himalaya. ​Maar die sprong werd hem fataal, Rozov is overleden.

De basejumper sprong, maar botste tegen de berghelling en overleefde het niet, schrijft de Daily Mail. Het tragische ongeval deed zich voor op de Ama Dablamberg in oostelijk Nepal.

Recordhouder

Rozov was sinds vorig jaar de recordhouder voor de hoogste basejump ooit, vanaf 7700 meter hoogte op de berg Cho-Oyu in Tibet.

Red Bull, dat de stunts van de waaghals sponsorde, verklaarde: „Met diepe droefenis melden we de tragische dood van onze vriend Valery Rozov tijdens een expeditie op de Ama-Dablamberg in de Himalaya. Valery Rozov was sinds 2004 een lid van de Red Bull-familie.”

https://twitter.com/Ecrux1109/status/928356084615712769

Red Bull omschrijft de man als „een uiterst professionele atleet, een luchtavonturier met een sterke wil, bescheiden, vol energie, een eeuwige dromer die altijd barstte van de nieuwe ideeën en projecten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.