Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 3 nov 2017 / 10:49 uur

Twitter-medewerker haalt account Trump uit de lucht

Het Twitteraccount van de Amerikaanse president Donald Trump is vannacht elf minuten lang offline geweest. Bezoekers van zijn account @realDonaldTrump kregen de melding dat het account niet bestond. Meer dan 41 miljoen mensen volgen Trump via Twitter.

Opzet

Het blijkt niet om een technische fout te gaan, maar om opzet vanuit menselijk handelen. Een medewerker van de klantenservice van Twitter, wiens naam niet bekend is gemaakt, heeft op zijn of haar laatste werkdag het account uit de lucht gehaald.

Geen president meer?

Op Twitter werd door tegenstanders positief gereageerd op het hele gebeuren. Volgens een aantal had Twitter het account al veel eerder uit de lucht moeten halen. Sommigen vroegen zich af of Trump hiermee ook geen president meer was. Weer anderen zeiden te genieten van de rust, of zij gunden de medewerker een nieuwe baan. Een aantal vroeg zich af hoe de machtigste leider van de wereld met een druk op de knop van een dergelijk socialemediaplatform kan verdwijnen.

Maatregelen

Een jaar geleden gebeurde dit met het account van de topman van het bedrijf zelf. Zijn account was een tijdje uit de lucht door interne fouten. Twitter heeft gemeld maatregelen te nemen om dit soort acties in de toekomst te voorkomen.

Trump staat erom bekend dat hij Twitter veelvuldig gebruikt en daarop harde uitspraken doet. Hij heeft zelf nog niet gereageerd op het incident, wellicht omdat hij onderweg is naar Azië voor een tiendaagse reis.

Reageer op artikel:
Twitter-medewerker haalt account Trump uit de lucht
Sluiten