Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 18 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Trump zet besluit import gedode olifanten in ijskast

De Amerikaanse president Donald Trump herziet zijn eerdere voornemen om de import van jachttrofeeën van gedode olifanten uit Zambia en Zimbabwe toe te staan. Het besluit komt slechts een dag nadat het verbod uit 2014 door zijn regering werd versoepeld.

Trump Twitterde vrijdagavond dat hij het besluit uitstelt „om alle feiten goed te bekijken en daarna een weloverwogen beslissing te nemen.”

De regering stelt dat de grote sommen geld die worden verdiend met de jacht op olifanten positief uitpakt voor het voortbestaan van de dieren en het behoud van de natuur in de twee Afrikaanse landen. Dit tot grote woede van natuurbeschermingsorganisaties. Maar ook binnen zijn eigen kringen kreeg het plan veel kritiek te verduren.

Het toestaan van het importeren van jachttrofeeën uit Zambia en Zimbabwe zou de populatie van olifanten, die al op de lijst van bedreigde diersoorten staan, alleen maar verder bedreigen. Jachtverenigingen en de Amerikaanse wapenlobby waren juist positief over het besluit.

Ook leeuwen

De Amerikaanse nieuwszender ABC meldde eerder dat de regering Trump vorige maand al vergunningen begon uit te delen voor het importeren van gedode leeuwen uit Zimbabwe en Zambia. Of de heroverweging van Trump alleen gaat over olifanten of over alle dieren, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.