Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 18 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Zondag vergaat de wereld, deze keer echt!’

Afgelopen 23 september zou het al zo ver zijn, maar nu weet men het zeker: zondag 19 november vergaat de wereld definitief.

Waarom? Omdat de planeet Nibiru (planeet X) ons zal gaan raken. Dat voorspelde numeroloog David Meade. Voor zijn conclusie spitte hij onder andere de bijbel door. Dat deed hij eerder al en toen was de datum 23 september. Nu claimt Meade dat hij zich vergist heeft en dat zondag nu de dag is dat het gaat gebeuren, aldus Daily Mail.

Onzin

Volgens NASA is het verhaal complete onzin en hoeven we helemaal nergens bang voor te zijn. Dat zei NASA-wetenschapper David Morrison ook al. „Als de planeet nu al op de aarde af zou stevenen, had die al lang zichtbaar moeten zijn”, zegt hij. „De planeet zou al de baan van Mars gekruist moeten hebben.” Nibiru, of X, bestaat volgens de NASA niet.

Centraal in het samenzweringsverhaal van Meade staat het getal 33 in het heilige schrift. Dat is de leeftijd waarop Jezus stierf. Bovendien wordt de naam Elohim, in de bijbel het meest gebruikte Hebreeuwse woord voor God, 33 keer vermeld. Dat het zaterdag 23 september 33 jaar geleden was dat er een zonsverduistering zichtbaar was in de VS, beschouwde de onheilsprofeet ook als een voorteken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Zondag vergaat de wereld, deze keer echt!’
Sluiten