Metro
Metro Nieuws 5 nov 2017 / 14:54 uur

Tientallen doden door tyfoon in Vietnam

Het dodental als gevolg van de tyfoon die zaterdag over centraal en zuidelijk Vietnam raasde, is opgelopen tot ten minste 27. Nog eens 22 mensen worden vermist.

Tyfoon Damrey bereikte windsnelheden van 90 kilometer per uur. Volgens de Vietnamese autoriteiten raakten meer dan 40.000 huizen beschadigd en zijn 626 huizen volledig ingestort. Er zijn 30.000 mensen geëvacueerd.

In het plaatsje Hoi An, een belangrijke toeristentrekpleister voor Vietnam, staan de straten blank. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies voor Vietnam niet aangepast vanwege het noodweer.

De straten in Hoi An staan blank. Foto: ANP

Het is de twaalfde zware storm die dit jaar over Vietnam trekt. De timing is slecht, want over een paar dagen begint een top van het Aziatisch-Pacifisch economisch samenwerkingsverband APEC in de regio.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tientallen doden door tyfoon in Vietnam
Sluiten