Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Nieuws 5 nov 2017 / 15:25 uur

Parachutiste bungelt een uur lang in een boom

Een parachutiste heeft zondag tegen het middaguur bijna een uur lang in een boom gehangen. Dat gebeurde langs de Domeinweg in Fluitenberg, een klein dorpje in Drenthe vlak bij de stadsgrens van Hoogeveen.

Brandweer

De brandweer moest er met een hoogwerker aan te pas komen om de vrouw uit haar benarde positie te bevrijden. De vrouw hing circa acht meter boven de grond. De brandweer moest enkele takken wegzagen om bij het slachtoffer te kunnen komen.

De parachutiste maakte haar tweede vrije sprong boven een weiland, volgens de Hoogeveensche Courant. Ze verloor de controle over haar scherm en kwam hoog in een boomtop terecht. Bungelend aan de koorden van haar parachute kon ze zich bijna niet meer bewegen. Haar collega-springers alarmeerden de hulpdiensten.

Ambulance

Omdat de vrouw enige tijd bekneld in de takken had gehangen, werd ze per ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Een woordvoerster van de Veiligheidsregio bevestigde echter dat de onfortuinlijke springster er zonder letsel vanaf is gekomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Parachutiste bungelt een uur lang in een boom
Sluiten