Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 29 nov 2017

Thierry Baudet schrikt van ‘bizarre schoolopdracht’

In Nederland hebben we natuurlijk allemaal vrijheid van meningsuiting, maar dat leraren hun politieke mening doorkauwen in schoolopdrachten is niet helemaal de bedoeling. Thierry Baudet, fractievoorzitter van Forum voor Democratie, was dinsdagochtend in shock toen hij een volgens hem bizarre en schandelijke schoolopdracht kreeg doorgestuurd.

Volgens de schoolopdracht wil Baudet onder andere een wereld waarin slechts enkele witte mannen de macht hebben en is klimaatverandering een verzinsel. En dat komt niet helemaal overeen met de realiteit, aldus de fractievoorzitter. Hij gooide de opdracht op Twitter en vroeg zich hardop af of andere studenten dit ook meemaken op hun opleiding.

De docent in kwestie besluit te reageren op Baudet. De studenten moesten een betoog of beschouwing schrijven naar aanleiding van het stukje tekst. Maar volgens de docent heeft Baudet de uitspraken over witte mannen en klimaatverandering wel degelijk gedaan.

https://twitter.com/IvarGierveld/status/935476408851234816

Baudet komt in ieder geval graag bij de docent en zijn scholieren langs om het een en ander recht te zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Thierry Baudet schrikt van ‘bizarre schoolopdracht’
Sluiten