Jelmer Visser
Jelmer Visser Sport 28 nov 2017

Oranje Leeuwinnen vergeten te winnen van Ierland

De vrouwenploeg van het Nederlands voetbalelftal speelde vanavond de derde wedstrijd van de WK Kwalificatie tegen het taaie Ierland. In een goed gevuld Goffertstadion in Nijmegen zag het publiek de ploeg niet scoren. Ook de tegenstander kwam niet tot scoren en de eindstand was 0-0. Oranje was wel veruit de betere ploeg en domineerde de hele wedstrijd.

Veel kansen, geen goals

In de openingsfase was Ierland een aantal keer gevaarlijk met Amber Barrett. Direct al aan het begin van de wedstrijd brak zij door de Oranje defensie en poogde zij een afstandsschot binnen de doelpalen te krijgen. Beide echter zonder resultaat. Daarna kwam Nederland beter in de wedstrijd, dit kwam tot uiting met een afstandsschoten van Van de Donk en Spitse. Op slag van rust pegelt topscorer Miedema de bal vanaf de rand van het strafschopgebied op de paal.

Penalty?

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste. Oranje was beter maar scoorde niet. In de 51ste en 61ste minuut is Miedema tweemaal gevaarlijk maar ook nu wil de bal er niet in. In de 65ste minuut doet Lieke Martens een poging maar stuit hier op de redding van de Ierse keeper Caldwell. In de slotfase is de storm op het Ierse doel iets gaan liggen maar sluitpost Sari van Veenendaal heeft nog steeds weinig te doen. In de 87ste minuut lijkt daar dan eindelijk de verlossing in de vorm van een penalty; een Ierse verdediger maakt hand maar dit wordt niet gezien en bestraft door de Russische arbiter.

Het Nederlands vrouwenelftal staat op dit moment na drie wedstrijden gespeeld te hebben eerste in groep 3 met zeven punten uit drie duels. Ierland staat tweede met een minder doelsaldo. Op de derde plaats staat Noorwegen op een punt achterstand. Noord-Ierland en Slowakije zijn de hekkensluiters deze poule. De volgende kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2019 in Frankrijk is op 6 april thuis tegen Noord-Ierland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oranje Leeuwinnen vergeten te winnen van Ierland
Sluiten