Metro
Metro Nieuws 24 nov 2017 / 05:55 uur

Studente geschorst na belediging ouderen op Snapchat

Het Rotterdamse Albeda Collega heeft een studente geschorst omdat ze zich op sociale media op ‘onprofessionele wijze’ had uitgelaten over werken met ouderen.

Op het filmpje, dat het meisje op Snapchat plaatste maar niet meer online te zien is, zei het meisje: ,,Kan iemand mij even uitleggen waarom ik in de stad moet gaan lopen met deze oude mensen? (…) Ik schaam me kapot." Dat zei ze terwijl ze een bejaarde vrouw in een rolstoel voortduwt in een winkelstraat.

Stage

Het meisje loopt stage bij oudereninstelling Laurens. De instelling vindt haar uitspraken ,,zeer onprofessioneel” en is ,,onaangenaam verrast en geschokt”.

Een van onze stagiaires heeft zich op social media zeer onprofessioneel uitgesproken over het werken met ouderen. Wij…

Gepostet von Laurens am Donnerstag, 23. November 2017

Het filmpje heeft tot veel kritiek geleid. En het meisje, genaamd Valentina, kreeg doodsbedreigingen. Ze gaat aangifte doen, laat haar moeder Viviana aan de NOS weten.

Het was niet slim, zegt haar moeder. ,,Die uitspraken waren niet goed, maar ze heeft het recht om fouten te maken. Ze had nooit gedacht dat het zoveel aandacht zou krijgen. Het is gewoon pubergedrag, ze heeft geen hekel aan ouderen."

‘Ontstemd en verrast’

Het Albeda College schrijft in een verklaring ,,zeer ontstemd en verrast" te zijn. ,,Voor ons is het glashelder dat dit niet past bij de beroepshouding die wij van onze studenten verwachten." Valentina is geschorst. Het is onduidelijk of ze de opleiding mag afmaken, zegt haar moeder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Studente geschorst na belediging ouderen op Snapchat
Sluiten