Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 10 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Pijnlijke foto: de witte neushoorn sterft uit

De witte neushoorn is aan het uitsterven. Dit is iets waar je misschien niet iedere dag over nadenkt, maar nadat er een pijnlijke foto op Twitter was geplaatst van het dier, werd het opeens voor iedereen duidelijk: dit is ernstig.

Uitsterven witte neushoorn

„Wil je weten hoe uitsterven eruitziet? Dit is de laatste witte neushoorn. De allerlaatste. Hierna zijn ze nooit meer”, schrijft bioloog Daniel Schneider op Twitter.

Sudan, de laatste mannelijke witte neushoorn, leeft sinds 2009 in Kenia, maar werd overgebracht vanuit een Tsjechische zoo om deel te nemen aan een kweekprogramma zodat hij zich kon voortplanten. Maar helaas is dit tot dusver niet gelukt. Alhoewel er nog wel twee vrouwtjes in leven zijn, is er nooit een nieuw kalfje geboren. Als het mannetje geen nieuwe soortgenoten kan verwekken, sterft de neushoorn dus uit.

Alles voor de veiligheid

Sudan wordt 24 uur per dag bewaakt en zijn lijfwachten riskeren vaak hun leven voor de witte neushoorn. De stof waaruit de hoorn is gemaakt, wordt namelijk in Azië gezien als geneesmiddel voor allerlei kwalen, schrijft het AD. Stropers zouden regelmatig proberen toe te slaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.