Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 10 nov 2017 / 10:10 uur

Dieven stelen labrador, maar brengen hem weer terug

Een huis leegroven is natuurlijk uit den boze, maar als je ook nog het hondje meeneemt, ben je wel heel bruut. Maandagochtend gebeurde dit in het Australische Melbourne, en de 4-jarige Maia was helemaal van slag. Ze was namelijk haar beste vriendje kwijt. Maar gelukkig bedachten de dieven zich.

Na één week gestolen

De dieven hadden naast een iPad, een laptop en wat sieraden ook labrador Sasha gestolen. Het meest trieste was nog wel dat het hondje Sasha pas een week bij het gezin in huis sliep en dat ze voortdurend zorg nodig had, vanwege een aandoening. Het gezin besloot de Australische media op te zoeken, in de hoop de labrador weer terug te vinden. En gelukkig voltrok zich een wonder: de dieven brachten het hondje namelijk weer terug. Donderdagochtend trof het gezin de witte labrador weer aan in de tuin, aldus ABC News.

De politie vermoedt dat de dieven spijt kregen en het hondje daarom terugbrachten. De kleine Maia had in ieder geval de dag van haar leven, toen ze haar hondje weer zag.

„Wij denken ook dat de degene die haar meenam toch enig gevoel heeft, of bang werd. Eigenlijk maakt het ons ook niet uit, we zijn gewoon blij haar terug te hebben", aldus de familie.

Onderzoek gaat door

Ondanks dat de dieven het hondje weer hebben teruggebracht, zijn de overige spullen nog steeds zoek. Het onderzoek naar de diefstal gaat dus gewoon door. Een agent vertelde dat het stelen van de hond waarschijnlijk niet gepland was, en dat het in een impuls gebeurde.

Maar één ding staat vast: de dieven hebben nog wel degelijk gevoel. We kunnen dus weer een beetje rustig ademhalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dieven stelen labrador, maar brengen hem weer terug
Sluiten