Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 12 nov 2017 / 17:00 uur

Noodkreet vrachtwagenchauffeur: ‘Handel op tijd’

„Ga alsjeblieft op tijd op de rechterbaan rijden”, luidt de noodkreet van vrachtwagenchauffeur Tjitze Bouma uit Friesland. Hij was betrokken bij een ongeluk in Duitsland. Hij werd van achter geramd door een andere vrachtwagen, dit komt omdat de personenauto voor hem te veel haast had. Hij deelt zijn verhaal op Facebook.

Het ongeluk

Tjitze was op de snelweg aan het uitvoegen, net als de vrachtwagen achter hem. Maar eenmaal op de uitvoegstrook was er toch een personenwagen die zijn of haar auto snel voor Tjitze zijn vrachtwagen drukte. Hij probeerde nog te seinen naar de personenwagen dat dit ontzettend gevaarlijk was, maar daar was de automobilist het blijkbaar niet mee eens. Hij remde zodanig lang en hard dat de noodremfunctie in werking werd gezet en de vrachtwagen tot stilstand kwam. Met als gevolg dat de vrachtwagen achter hem achterop geklapt is.

Noordremfunctie

De vrachtwagen van Tjitze is uitgerust met een noodremfunctie. Een systeem dat op tijd een waarschuwing geeft voor mogelijke botsingen. Reageer je daar niet op, zet deze functie de wagen automatisch stil.

Niemand gewond

Er is gelukkig niemand gewond geraakt, maar Tjitze deelt mee op Facebook: „Wat nou als er achter mij een gezin in een personenwagen had gezeten met hun kids?”

Vanochtend betrokken geraakt bij een ongeluk welke de meesten van jullie inmiddels wel hebben mee gekregen op…

Gepostet von Tjitze Bouma am Freitag, 10. November 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Noodkreet vrachtwagenchauffeur: ‘Handel op tijd’
Sluiten