Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 21 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse Niels en Jacco vinden anti-katerpil uit

Zo, pak je biertje er maar lekker bij hoor. De Nederlandse geneeskundestudent Niels Pesser en zijn vader Jacco hebben namelijk een anti-kater pil uitgevonden. Wie weet kunnen we nu eindelijk zonder schuldgevoel tot 05.00 uur ’s nachts in de kroeg hangen!

Ontwikkeling

De pil heeft zo’n vier jaar nodig gehad om ontwikkeld te worden, schrijf het Nijmeegse universiteitsblad Vox. Niels zijn ervaring als student geneeskunde en Jacco’s kennis als apotheker zijn hierbij een perfecte combinatie geweest. En raad eens? Hun wondermiddel is groene thee. Ja, echt.

Gezien Jacco apotheker is, konden ze de apotheek als proeftuin gebruiken. Welke combinatie ze precies hebben gebruik, willen de twee niet zeggen. „We willen niet dat grote bedrijven onze receptuur namaken”, vertelt Jacco.

Maar werkt het?

Frank Russel, hoogleraar farmacologie, dook in op het verband tussen groene thee en katers. „Het verband bestaat wel, alleen het is nooit aangetoond dat het een kater volledig kan doen verdwijnen. Op basis van wat ik lees, acht ik het onwerkzaam.”

Het lichaam heeft normaal een uur nodig om een glas bier af te breken, met de pil doet het er vijftig minuten over.

Geen hoofdpijn

Niels zegt dat de mensen die de pil hebben gebruikt, geen last van hoofdpijn of misselijkheid hadden: ze bestellen de pillen dan ook opnieuw. Niels gelooft niet dat dit ligt aan een placebo-effect.

En werkt het uiteindelijk niet? Dan drinken we toch gewoon een extra kopje groene thee. Altijd lekker bij een beetje hoofdpijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.