Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 9 nov 2017

Michael P. werkt mee aan persoonlijkheidsonderzoek

Michael P., de verdachte van de verkrachting van en de moord op Anne Faber, zal meewerken aan een persoonlijkheidsonderzoek in het Pieter Baan Centrum.

Dit zegt de advocaat van P., Niels Dorrestein tegen RTL Nieuws. „Mijn cliënt heeft in het verhoor bij de rechter-commissaris duidelijk aangegeven dat hij wil meewerken aan het persoonlijkheidsonderzoek.“ Ook zegt Dorrestein dat P. heeft laten weten zich coöperatief op te stellen.

Geen TBS

P. weigerde in 2011 mee te werken aan een persoonlijksonderzoek in het Pieter Baan Centrum. Hij zat toen vast voor de verkrachtingen van twee minderjarige meisjes en voor een aantal overallen. Omdat hij niet meewerkte, kon er geen eventuele stoornis vastgesteld worden. Hierdoor kreeg hij destijds geen TBS opgelegd, maar een celstraf.

Nu kan in het Pieter Baan Centrum dus wel worden onderzocht of P. een stoornis heeft. „Als er een behandeling wordt geadviseerd, dan zou P. daar wellicht ook aan willen meewerken”, aldus advocaat Dorrestein.

Er zijn meerdere concrete aanwijzingen dat Michael P. verantwoordelijk is voor de dood van Anne Faber. Zijn DNA werd op haar jas gevonden en in de auto die hij tot zijn beschikking had, werden bloedsporen van Anne gevonden. Of P. een bekentenis heeft afgelegd is niet bekend.

Anne Faber werd op in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 september als vermist opgegeven door haar familie. Ze verdween na een fietstocht in de omgeving van Utrecht. Er werd bijna twee weken naar haar gezocht. Uiteindelijk werd ze op 12 oktober gevonden in Zeewolde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Michael P. werkt mee aan persoonlijkheidsonderzoek
Sluiten