Dave van Aken
Dave van Aken Entertainment 9 nov 2017

Waylon naar het Eurovisiesongfestival in Lissabon

Waylon gaat weer namens Nederland naar het Eurovisiesongfestival. Dat heeft AVROTROS donderdag bevestigd nadat eerder op de dag al een video op YouTube was gezet met tal van aanwijzingen die allemaal naar de zanger verwezen.

„AVROTROS gaat de komende maanden met Waylon en zijn team aan het nummer en de act werken. De halve finales van het Eurovisie Songfestival staan gepland op dinsdag 8 mei en donderdag 10 mei. In welke halve finale Waylon gaat optreden, wordt op een later moment bekendgemaakt”, aldus de omroep in een statement.

Drank en vrouwen

De beelden suggereerden dat de video is gemaakt door de Nederlandse deelnemer van volgend jaar. We zien een man wakker worden na een wild feest. Het huis ligt vol met lege drankflessen en vrouwen. Er zijn tatoeages op de armen van de man te zien. Op de televisie in de huiskamer is een fragment van The Voice of Holland te zien. In een van de ruimtes in huis staan gitaren opgesteld en zien we ook dé hoed die Waylon bij zijn vorige deelname aan ESF in Kopenhagen droeg.

Het is de tweede keer dat Waylon naar het songfestival gaat. De zanger haalde in Kopenhagen in 2014 samen met Ilse DeLange als The Common Linnets de tweede plaats met het liedje Calm After The Storm.

Het Eurovisiesongfestival, de 63e editie, is volgend jaar in de MEO Arena in Lissabon en telt volgend jaar 42 deelnemers. Vorig jaar deed namens Nederland OG3NE mee. Portugal won vorig jaar met Salvador Sobral voor het eerst in 53 deelnames.

Het Songfestival is op 12 mei, de halve finales zijn op 8 en 10 mei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Waylon naar het Eurovisiesongfestival in Lissabon
Sluiten