Metro
Metro Nieuws 13 nov 2017 / 10:00 uur

Meer dan 300 doden door aardbeving Iran

Iran en Irak zijn zwaar getroffen door een aardbeving. In de westelijke Iraanse provincie Kermanshah zijn zeker al meer dan 300 doden gevallen. Dat melden de lokale autoriteiten. Daarnaast zijn er inmiddels ruim 2500 gewonden geteld.

In Irak zijn zeker vier doden gevallen en meer dan vijfhonderd mensen gewond geraakt, meldt het crisiscentrum van de regionale overheid. De beving met een kracht van 7,3 deed zich voor om 19.18 uur Nederlandse tijd. Het epicentrum lag op 32 kilometer van de stad Halabja in Iraaks Koerdistan, net over de grens in Iran. De beving werd gevoeld in Turkije en Israël.

Foto: ANP

Aan beide zijden van de grens stortten gebouwen in. In de grenssteden in Irak is de noodtoestand uitgeroepen. Er zijn veel naschokken, sommige met een kracht boven 4,5.

Foto: ANP
Foto: ANP

Het reddingswerk zal maandagochtend worden opgestart. Onder al het puin zouden zich nog veel mensen bevinden en de verwachting is dat het dodental verder oploopt.

Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer dan 300 doden door aardbeving Iran
Sluiten