Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 13 nov 2017 / 10:26 uur

Man valt in Walmart en krijgt 7,5 miljoen dollar

Een ongeluk zit in een klein hoekje. De Amerikaanse Henry Walker weet daar alles van, hij probeerde in 2015 een watermeloen uit een schap in de Walmart supermarkt te pakken, toen zijn voet bleef haken in een houten pallet dat onder het schap geschoven was. De 59-jarige man viel en verbrijzelde zijn heup. Een jury in de staat Alabama heeft geoordeeld dat hij 7,5 miljoen dollar aan compensatiegeld moet krijgen.

Meer Metro? Download de Metro-app

„Je verwacht niet dat je met twee benen een supermarkt inloopt en er vervolgens op een stretcher wordt uitgedragen, zei Shaun O’Hara de advocaat van Walker aan Amerikaanse media. Volgens de advocaatvan Walker heeft de val van zijn cliënt, het complete leven van hem veranderd. Voor het ongeluk ging hij drie keer per week basketballen en nu heeft hij een rollator nodig om te kunnen lopen.

Veiligheid voorop

Walker schijnt niet de eerste persoon te zijn die over de houten palet is gevallen. De 59-jarige oorlogsveteraan klaagde de supermarkt dan ook aan voor nalatigheid, de veiligheid van de winkel zou niet goed zijn. De jury oordeelde dat Walker recht heeft op 2,5 miljoen dollar aan compensatiegeld voor de opgelopen schade en dat Walmart ook nog eens vijf miljoen dollar aan strafgeld moet betalen. „Dit is een geweldig oordeel voor de samenleving, want ik denk dat de jury er ook voor wil pleiten dat de supermarkt een veilig omgeving is voor klanten," zei David Rayfield, een van de andere advocaten van Walker.

De supermarktketen gaat in beroep tegen het vonnis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man valt in Walmart en krijgt 7,5 miljoen dollar
Sluiten