Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 1 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

McDonald’s gaat nu ook in Den Haag thuisbezorgen

McDonald’s gaat zijn producten ook in Den Haag laten bezorgen. De fastfoodketen besloot eerder al zijn eten in Utrecht en Amsterdam te laten bezorgen en heeft deze stap nu ook gezet in de Hofstad.

Centrum

Niet iedereen in Den Haag kan echter gebruikmaken van de nieuwe dienst van de McDonald’s. Er wordt namelijk bezorgd vanuit de vestigingen aan de Turfmarkt, de Vlamingstraat, het Buitenhof en die in de Megastores. Voor iedereen die meer dan anderhalve kilometer van een van deze filialen woont, behoort bezorging in principe niet tot de mogelijkheden.

„We gaan eerst testen hoe het vanaf deze vier locaties gaat werken”, vertelt een woordvoerder van het bedrijf aan Omroep West. „Elke stad heeft zijn eigen dynamiek. Amsterdam met veel toeristen, Utrecht met veel studenten, we moeten nu nog even kijken hoe het werkt in Den Haag. We hebben van een eerdere test rond Amsterdam veel geleerd. Want we willen wel de kwaliteit van onze producten behouden, dat vinden wij belangrijk.”

Big Mac, McDonalds, fastfood
De Big Mac, de bekendste McDonald's-burger, op een bed van frietjes. / AFP Foto: ANP

Bijna het hele menu

Mensen die het geluk hebben wel dichtbij een filiaal in Den Haag te wonen, kunnen bijna het hele menu bestellen. Alleen producten van McBreak (artikelen met korting) kunnen sowieso niet bezorgd worden. Ook producten als ijsjes zijn te lastig om te vervoeren. Wie toch ijs van McDonald’s wil, kan een Sundae-ijsje in een plastic bakje laten brengen.

Een tijd geleden besloot ook Burger King te gaan bezorgen in Den Haag. McDonald’s is echter niet bang voor de concurrentie, zo laat de woordvoerder weten. „Wij gaan gewoon uit van onze eigen kracht en mogelijkheden. Wij hebben al 10.000 restaurants in de wereld die thuisbezorgen. Ik wil het helemaal geen strijd noemen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.