Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 1 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Paus doet soms dutje tijdens gebeden

Sommigen zullen tijdens een werkvergadering weleens (bijna) in slaap vallen. Nu blijkt dat ook bij Paus Fransiscus de moeheid het af en toe wint. De paus geeft toe dat hij af en toe in slaap valt als hij aan het bidden is.

Energieke paus

Dat zegt de geestelijke leider in gesprek met het Italiaanse TV2000. De uitspraak is enigszins verrassend te noemen, omdat Franciscus juist bekend staat als een energieke paus. Ook tijdens bezoeken of gesprekken met gelovigen toont de 80-jarige katholiek zich vaak fit.

Volgens paus Fransiscus is het echter helemaal niet zo vreemd. Sommige heiligen deden vroeger tijdens de gebeden ook een powernapje, zo vertelt hij. De paus buigt tijdens het bidden zijn hoofd, sluit zijn ogen en soms is hij even later in dromenland.

‘God begrijpt het’

Bovendien zou God begrip hebben voor de dutjes die zowel de paus als andere geestelijken doen, aldus Franciscus. „Soms val ik in slaap, dat komt door de drukke dag, maar Hij (God) begrijpt het."

De paus vertelde verder dat het goed is om lang te slapen. Zelf haalt de leider van het Vaticaan meestal zeven uur: Franciscus ligt al om 21:00 uur in bed, maar om zijn taken uit te voeren staat hij ook al om 4:00 uur op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Paus doet soms dutje tijdens gebeden
Sluiten