Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 28 nov 2017 / 20:43 uur

Man razend op hulpdiensten tijdens reanimatie

In Roosendaal rukten de hulpdiensten vanochtend uit na een 112-melding tot reanimeren. Ze waren binnen twee minuten ter plaatse om de levensreddende handelingen bij het slachtoffer uit te kunnen voeren.

Omdat bij zo’n situatie iedere minuut telt, parkeerde een van de ambulancebroeders zijn wagen midden op een smalle doodlopende straat. Dit tot groot ongenoegen van man met haast en een kort lontje. Met forse stemverheffingen eiste hij dat de hulpdiensten hun ambulance direct moesten verplaatsen.

Bezint eer ge begint!Naar aanleiding van een melding reanimatie zijn collega's ter plaatse gegaan. Zij waren na twee…

Gepostet von Politieteam Roosendaal am Dienstag, 28. November 2017

Hulpdiensten de ruimte geven

Een politiewoordvoerder laat aan het AD weten compleet geen begrip op te kunnen brengen voor het gedrag van de opvliegende automobilist: „Je snapt niet dat mensen zo kunnen reageren. Als er vijf hulpverleningswagens staan kun je als voorbijganger toch zien dat er iets ergs aan de hand is? Heb dan het fatsoen om even te wachten. Er wordt een mensenleven gered.”

Hulp kwam echter te laat voor het slachtoffer. Toen hij weer even hartslag had na de reanimatie overleed hij alsnog in het ziekenhuis. Op Facebook wordt met grote ontsteltenis gereageerd op het gedrag van de kwade automobilist. De politie verklaarde dat de reanimatie een hogere prioriteit had dan de boze man op zijn gedrag aan te spreken en hiernaar te handelen. Ze riepen op begrip te hebben voor de feit dat je soms even moet wachten als er hulpdiensten hun werk moeten doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man razend op hulpdiensten tijdens reanimatie
Sluiten