Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 10 nov 2017 / 11:38 uur

Man mishandelt vriendin en slaat konijn dochter dood

Een 29-jarige man uit Papendrecht is zo boos op zijn vriendin geworden, dat hij haar heeft mishandeld en het konijn van haar dochter heeft doodgeslagen tegen de muur. John, zoals de man heet, beschuldigde zijn vriendin van overspel, waarna de situatie escaleerde. De man heeft 48 dagen celstraf gekregen.

Mishandeling

Nadat John zijn vriendin had beschuldigd van overspel, kregen ze ruzie met elkaar. De vrouw gooide een wekker naar hem, die hij vervolgens opraapte. Hij heeft haar hiermee tot bloedens toe geslagen. De mishandeling duurde een hele nacht lang. John heeft zijn vriendin ook nog gebeten en een nachtkastje naar haar hoofd gesmeten. Dit alles terwijl haar 7-jarige dochtertje ook in de slaapkamer verbleef. De volgende ochtend wist de vrouw, samen met haar dochtertje, te vluchten en de politie te bellen.

Drankgebruik

„Het komt allemaal door de drank”, aldus John tegen de rechter. „Ik drink nooit meer en wil een alcoholband om dat te bewijzen.”

De rechter vond dit echter te makkelijk, aangezien de dingen die hij heeft gedaan wel heel heftig waren, schrijft het AD. „Het zware geweld tegen uw partner en haar spullen is één ding. Maar waarom heeft u dat konijn bij de poten gepakt en tegen een muur doodgeslagen? Dat vind ik zeer verontrustend.”

De man kreeg de 48 dagen cel opgelegd die hij al in voorarrest zat en een voorwaardelijke celstraf van 72 dagen om hem van nieuwe uitglijders te weerhouden. Daarbij moet hij 75 uur werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man mishandelt vriendin en slaat konijn dochter dood
Sluiten