Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 5 nov 2017 / 18:02 uur

Koppel raakt na 15 miskramen in 13 jaar toch zwanger

Een koppel uit het Amerikaanse Nebraska is het na 15 miskramen in 13 jaar toch gelukt om zwanger te raken. Het echtpaar Brian (37) en Lindsay Vargas (35) doet tegenover de Amerikaanse website Yahoo zijn verhaal.

De twee Amerikanen trouwden in 2005 en wilden meteen een kind hebben. Lindsay vertelt dat ze toen nog uitermate optimistich was: „Toen we hieraan begonnen, dacht ik simpelweg: over een paar maandjes ben ik zwanger."

Miskramen

Nadat het na anderhalf jaar niet lukte om zwanger te raken, probeerde het echtpaar bij de gynaecoloog hulp te krijgen. Hij schreef hen het middel Clomid voor, maar ook dit bood geen soelaas. Daarom besloten ze kunstmatige inseminatie te proberen.

Maar ook na vijf jaar met deze methode lukte het niet om een baby te krijgen. „Ik werd wel steeds zwanger, maar na acht weken verloor ik elke keer de vrucht", vertelt Lindsay. „Bij de eerste echo hoorden we steevast een hartje kloppen, maar bij de tweede afspraak was er niets meer."

Jaloers

Het leidde tot een boel emoties die normaliter niet horen bij het krijgen van een kind. Lindsay begon zich te schamen dat ze maar geen kind kon krijgen. Ze vertelde na vier miskramen niet meer aan anderen dat ze zwanger was en begon jaloers te worden op andere zwangere vrouwen. „Zelfs op de vrouwen die ik bij de supermarkt tegenkwam."

Na vijftien miskramen zei ook de arts dat de kans dat er ooit nog een kindje zou worden eigenlijk niet meer aanwezig was. „We moeten het opgeven, we kunnen niks meer voor je doen", was zijn boodschap.

Crowdfunding

Het laatste redmiddel leek een crowdfunding-campagne op GoFundMe. Daar vroeg het echtpaar Vargas om geld te vragen voor een surrogaatmoeder. Het eerste kind kwam echter ergens anders vandaan. „Onderwijl was er een vrouw die ons vroeg of we haar ongeboren kindje wilden adopteren. Natuurlijk gingen we daar voor.” Kleine Henley werd 15 oktober geboren", vertelt Lindsay.

Maar het allerbijzonderste is wel dat het Lindsay en Brian toch was gelukt om met hun laatste twee eitjes zwanger te raken. Het koppel is inmiddels over de achtwekengrens heen die bij vorige pogingen zo veel ongeluk bracht. Lindsay: „We zijn er bijna kapot aan te gaan, maar het was het allemaal dik waard."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koppel raakt na 15 miskramen in 13 jaar toch zwanger
Sluiten