Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 25 nov 2017 / 08:55 uur

Jack en Puck stappen samen uit het leven

Jack en Puck zijn anderhalf jaar geleden getrouwd en hebben nu groen licht gekregen voor duo-euthanasie. Ze zijn allebei ernstig ziek en willen daarom tegelijkertijd uit het leven stappen. Jack en Puck verwachten misschien nog enkele dagen tot weken te hebben.

Ernstig ziek

Bij Puck werden in 2008 voor het eerst geheugenproblemen vastgesteld door de huisarts, in 2013 volgde de diagnose alzheimer. Bij Jack werd in 2014 darmkanker geconstateerd wat twee jaar later uitzaaide. Jack is ondertussen uitbehandeld. De twee hebben bij de huisarts de wens uitgesproken om samen te sterven.

Een onafhankelijke arts van het Amsterdamse VU-ziekenhuis heeft vastgesteld dat de gezondheid van Puck zodanig achteruit gaat, dat haar wens vervuld kan worden. Hetzelfde geldt voor Jack: zijn situatie is als uitzichtloos beoordeeld.

De euthanasie wordt door de huisarts thuis uitgevoerd. Beiden verwachten nog enkele dagen tot weken te hebben.

Zeldzaam

Er zijn steeds meer stellen die graag samen willen overlijden, maar toch is een duo-euthanasie zeldzaam. „De wens om samen te sterven komt vaker voor, maar het is wel heel toevallig als ziekten bij partners zich zo ontwikkelen dat beiden op hetzelfde moment aan de wettelijke eisen voldoen om euthanasie te mogen ondergaan”, aldus zegsman Dick Bosscher van de Nederlandse Vereniging voor Vrijwillige Levensbeëindiging tegen de Telegraaf.

Euthanasie met z’n tweeënAnderhalf jaar geleden trouwden Jack en Puck en was het groot feest. Nu zijn beiden terminaal…

Gepostet von Thuiszorg " Niza " am Freitag, 24. November 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Jack en Puck stappen samen uit het leven
Sluiten