Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 14 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Heftig gesprek met MH17-columnist bij RTL Late Night

Elke dag geeft Metro je een overzicht van de leukste en opmerkelijkste video’s en foto’s die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van vrijdag.

MH17

Columniste Hanina Ajarai vroeg zich donderdag in het AD af waarom ze niets voelde bij de ramp van MH17, maar wel bij het tragische ongeval van Ajacied Abdelhak Nouri. Het stuk werd in de krant en online gepubliceerd en nadien kreeg Ajarai heel wat commentaar te verduren. Later bood ze haar excuses aan via het AD, waarin ze stelde niemand te willen kwetsen.

In de avond schoof ze aan bij Beau van Erven Dorens om het een en ander uit te leggen. Ze kwam daarbij tegenover verslaggever Olaf Koens te zitten, die zelf toentertijd op de rampplek aanwezig was. Dat zorgde voor een pijnlijke confrontatie.

Hart onder de riem

Hannah Bardell is een Brits lid van het parlement. Tijdens een zitting nam ze het woord en vroeg ze de voorzitter of het goed was dat ze de dames van het Schotse voetbalteam gelukwenste namens iedereen. Ook droeg ze het Schotse voetbalshirt, wat eigenlijk tegen de regels is; in het parlementsgebouw zijn strikte regels voor kleding.

Bardell, zelf vroeger voetbalster geweest, zette haar gelukwensen kracht bij door een video op te nemen waarin ze de bal hooghoudt. En die video werd met veel gelach ontvangen.

‘Niet eens een hallo’

De Japanse premiersvrouw Akie Abe zat tijdens de G20-top vorige maand naast de Amerikaanse president Donald Trump, maar een gezellig gesprek voeren zat er volgens hem niet in. Ze sprak namelijk geen woord Engels. De president zei in een interview met The New York Times dat hij haar ‘een fantastisch persoon’ vindt, maar dat het jammer was dat ze geen Engels sprak. „Ze zei niet eens ‘hallo’.”

Dat blijkt toch iets anders te liggen. Schrijfster en columniste Jessica Valenti wijst er via Twitter namelijk op dat Akie wel degelijk Engels spreekt. Onlangs dook er een video op waarin is te zien dat Akie Engels spreekt. En die video wordt op dit moment massaal gedeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.