Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 17 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Gerard Joling slachtoffer van nepnieuws

Gerard Joling is boos. Onlangs verscheen het bericht op internet dat er na een politie-inval een wietplantage bij hem thuis werd aangetroffen. Joling zou zelfs een paar uurtjes in de cel hebben gezeten.

Joling sprak tegenover de Telegraaf van lariekoek. „Dit kun je toch niet zomaar de wereld in helpen? Ik heb met drugs helemaal nooit wat te maken willen hebben” aldus een boze Gerard Joling.

Verjaardag

Joling was op een verjaardag toen het bericht hem ter ore kwam. „Mijn telefoon blééf maar gaan.” Verscheidene vrienden belden de zanger op om te vragen of hij nog vastzat. De zanger zegt wel blij te zijn dat hij het bericht meteen kon ontkrachten. „Nu kon ik tenminste zeggen dat ik op een verjaardag in Bergen zat, in plaats van in een cel op het politiebureau in Aalsmeer.”

Na het nieuws over zijn vermeende wietplantage en zijn arrestatie vertrok Joling meteen naar het politiebureau om de situatie uit te leggen en aangifte te doen. Volgens Joling stonden de agenten versteld, en wordt de zaak heel serieus genomen.

Aangifte

Het bericht is inmiddels van de site verwijderd, maar Joling trekt zijn aangifte niet in. De politie in Aalsmeer schakelde een speciale dienst uit Groningen in, die uit moet zoeken wie hier achter zit. „Ik kan dit niet zomaar over mijn kant laten gaan”, aldus de gefrustreerde zanger.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.