Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 17 nov 2017 / 12:13 uur

Pentagon retweet bericht over ontslag Trump

Het Pentagon retweette per ongeluk een bericht waarin de Amerikaanse president Donald Trump werd opgeroepen ontslag te nemen. In het bericht werden Amerikaanse politici beschuldigd van seksueel misbruik.

Het bericht werd geplaatst door de persoon achter het account @ProudResister en werd meteen verwijderd door het Amerikaanse ministerie van Defensie, nadat zij de fout ontdekten. Het account van het Pentagon heeft meer dan vijf miljoen volgers.

Niet onderschreven

Volgens het bericht zouden president Trump en senator Al Franken hun positie neer moeten leggen, en zou de republikein Roy Moore zich terug dienen te trekken uit de race voor het senatorschap.

Dana White, woordvoerder van het Pentagon, zei tegen de Washington Post: „Er is content geretweet die niet wordt onderschreven door het Ministerie van Defensie.”

Seksueel misbruik

De tweet werd geplaatst nadat model Leeann Tweeden een bericht deelde dat zij in 2006 onder dwang gezoend werd door Franken. Naast de beschuldiging van Tweeden lopen er nog andere aanklachten tegen hem van verschillende tienermeisjes.

Moore weigert zich terug te trekken uit de race, volgens hem heeft hij niets misdaan en zijn het allemaal leugens. Trump wordt door meer dan twaalf vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pentagon retweet bericht over ontslag Trump
Sluiten