Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 21 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Geen vuurwerkverkoop op oudjaarsdag

Heb jij 31 december in je agenda gezet als dag om je vuurwerkpijlen, rotjes en Chinese rollen aan te schaffen? Verplaats die dag dan maar gauw: op oudjaarsdag wordt er namelijk geen vuurwerk verkocht.

Zondag

Dit komt omdat 31 december dit jaar op een zondag valt, en dan mogen winkeliers wettelijk gezien geen vuurwerk verkopen. De branche vreest dat er veel klanten daardoor achter het net vissen. De verkoopdagen voor vuurwerk zijn 28, 29 en 30 december, schrijft het AD.

Eén keer eerder

In 2002 is de wet ingevoerd, en het is één keer eerder voorgekomen dat 31 december op een zondag viel. Maar toen was het nog niet vanzelfsprekend dat winkels op zondag open zijn. Nu zijn de winkels wel open, maar mag er simpelweg geen vuurwerk verkocht worden, ook als je het nog gewoon op voorraad hebt. De branchevereniging roept winkeliers op dit dan ook echt niet te doen, de wet wordt namelijk streng nageleefd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.