Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 22 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Emma heeft reusachtige insecten als huisdier

Emma Lock was ooit doodsbang voor kakkerlakken en slakken. Tegenwoordig is dat heel anders: ze heeft ze als huisdier en het zijn nog enorme exemplaren ook.

Een kat of hond als huisdier hebben vinden heel veel mensen schattig en leuk. Met deze dieren rondlopen is natuurlijk prima te doen. Wie Emma Lock uit het Verenigd Koninkrijk met haar huisdieren tegenkomt, zal in eerste instantie even schrikken. Zij loopt bepaald niet met een kat of hond over straat.

Monsters in huis

Nadat zij haar angst voor kakkerlakken had overwonnen, besloot ze een paar reusachtige ‘monsters’ in huis te nemen. Inmiddels heeft ze zelfs een bedrijfje in kakkerlakken en (grote) slakken. Metro sprak Emma over haar wat vreemde verzameling insecten.

Britse Emma heeft reusachtige insecten als huisdier
Emma met een reuzenslak.

Hoe is dit allemaal begonnen?

Emma: Dieren hebben me altijd al gefascineerd. Ik ben opgegroeid in Hongkong, waar je heel veel dieren in het wild kunt zien. Als kind pakte ik beestjes op, nam ze mee naar huis en liet ze een paar dagen later weer vrij.

Maar je was er toch bang voor?

Alleen voor kakkerlakken, maar daar ben ik gelukkig overheen.

Kleine aliens

Hoe heb je je angst overwonnen?

Ik ben over kakkerlakken gaan lezen en daardoor begon de fascinatie. Ik begon de dieren te zien als kleine aliens. Door het lezen ben ik ze gaan waarderen en ben ik steeds meer tijd gaan vrijmaken om ongewervelde dieren te bestuderen. De fascinatie en waardering werden later respect en nu houd ik echt van de beesten.

Britse Emma heeft reusachtige insecten als huisdier
Maar Emma Lock houdt ook van egeltjes.

Wat heeft het leven met insecten je geleerd?

Verantwoordelijk zijn. Ik voel dat ik verantwoordelijk ben voor een zo veilig mogelijk leventje van mijn dieren. En ook dat je geen vooroordelen moet hebben. Elke dier is mooi van zichzelf.

Zijn insecten goede huisdieren?

Je kunt er goede huisdieren van maken, als je de verantwoordelijkheid er maar voor neemt. Ik vind dat kakkerlakken en slakken niet verwaarloosd mogen worden, omdat het toevallig geen schattige zoogdieren zijn. Er zijn zoveel insectensoorten dat iedereen die in beestjes geïnteresseerd is wel insecten in huis zou kunnen hebben.

Britse Emma heeft reusachtige insecten als huisdier
…en van slangen.

Walgelijk!

Hoe reageren mensen als ze je met zo’n grote kakkerlak zien?

Sommige mensen vinden het walgelijk en vies, anderen zijn geïntrigeerd. Bij mij hebben de dieren het goed hoor! (Metro World News)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.