Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 25 nov 2017 / 11:56 uur

Douane trakteert gratis patat bij de Belgische grens

Alle frietliefhebbers opgelet! Volgende week is het Week van de Friet en daarom trakteert de Belgische douane komende week patat bij de grens. Dus als je tijdens het rijden een beetje trek krijgt, weet je waar je naartoe moet gaan.

Gevoel van thuiskomen

De Week van de Friet is van 27 november tot en met 3 december. Voormalige grensovergangen in Doornik, Zeltate, Kelmis en De Panne worden omgetoverd tot patatkraam. De douaniers van de ‘Frietbrigade’ zullen chauffeurs proberen te betrappen op ‘een hongerke’, legt het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) uit aan het AD.

België is natuurlijk een echt frietland, en ze willen met deze actie dan ook een ‘gevoel van thuiskomen’ oproepen.

Komende maandag patrouilleren de douaniers in Doornik (Chaussee de Lille 956), dinsdag in Zelzate (Beneluxlaan 1), woensdag trekken ze naar Kelmis (Rue de Liège 63) en donderdag verwenenn ze bestuurders in De Panne (Duinhoekstraat 143).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Douane trakteert gratis patat bij de Belgische grens
Sluiten