Metro
Metro Nieuws 9 nov 2017 / 07:26 uur

Dit moet je weten op donderdagochtend 9 november

Wat moet je weten op deze donderdagochtend 9 november? Metro zet het voor je op een rij.

Wat er vannacht gebeurde

Amsterdam beveiligt centrum met betonblokken

De gemeente Amsterdam is woensdagavond begonnen met het plaatsen van betonblokken op drukke plaatsen in de stad zoals de Dam en het Leidseplein. In totaal moeten 96 betonblokken het voor terroristen lastiger maken om op voetgangers in te rijden. De gemeente benadrukt tegen stadszender AT5 dat het voorkomen van een aanslag met deze maatregelen niet mogelijk is.

Kevin Spacey gedumpt voor filmrol

Netflix ontsloeg hem al bij House Of Cards en nu verbreekt ook Sony de banden met Kevin Spacey. De acteur wordt uit alle scènes van de film All the Money in the World geknipt en vervangen door de 87-jarige Christopher Plummer. De komende weken worden een aantal scènes met Plummer opgenomen, die vervolgens worden toegevoegd in de montage van de film.

Dit moet je weten op donderdagochtend 9 november
Kevin Spacey. Foto: ANP.

Volgens regisseur Ridley Scott is het voor Spacey onmogelijk om promotie te doen voor de film, vanwege de vele seksuele aantijgingen aan zijn adres.

Wat er verder in het nieuws is

Politie Tilburg vindt grondstoffen voor 15 miljoen xtc-pillen

De politie heeft woensdagavond in Tilburg een enorme drugsvondst gedaan. Tijdens een grote actie van twee dagen werden in een loods vaten met 3200 liter grondstoffen voor MDMA gevonden. Volgens de politie genoeg om zo’n 15 miljoen xtc-pillen mee te maken.

Gemeenten doen te weinig om mensenhandel te bestrijden

Van de gemeenten heeft 95 procent geen specifiek lokaal beleid om mensenhandel aan te pakken. Dat staat in een rapport van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel, Corinne Dettmeijer. Van de kleine gemeenten heeft ruim 60 procent geen idee of mensenhandel überhaupt voorkomt binnen de gemeentegrenzen. Volgens de rapporteur zien gemeenten de mensenhandel niet en dus denken ze dat het er ook niet is.

Dit moet je weten op donderdagochtend 9 november
De rapporteur vindt dat gemeenten een veel actievere rol moeten spelen bij de aanpak van mensenhandel. Foto: ANP.

Vrouw steelt lipgloss, terwijl ze 23.000 euro in contanten bij zich had

In Hamburg is een vrouw betrapt op het stelen van een lipgloss. Een beveiliger van een parfumerie zag dat de vrouw een lipgloss in haar mouw had gestopt en waarschuwde de politie. Die ontdekte behalve de lipgloss van 37 euro ook de grote hoeveelheid cash. De vrouw wilde niet zeggen waarom ze de lipgloss niet had afgerekend.

Arjen Robben sluit een rentree bij Oranje op EK niet uit

„Zeg nooit nooit", zei Robben tegen Fox Sports. De aanvaller van Bayern München zette vorige maand een punt achter zijn interlandloopbaan, maar als het Nederlands elftal zich plaatst voor het EK 2020, sluit hij een terugkeer bij Oranje niet uit. „Misschien ben ik topfit, gaat het fantastisch en kan ik nog wel een EK meemaken", zei de 33-jarige Robben.

Dit moet je weten op donderdagochtend 9 november
Arjen Robben na afloop van de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland – Zweden in de Johan Cruijff Arena. Foto: ANP.

Minder mensen lenen voor telefoonabonnement

Minder mensen nemen een telefoonabonnement in combinatie met een telefoon. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper. Sinds mei van dit jaar kan je niet zomaar een dure mobiele telefoon op afbetaling aanschaffen via een telefoonprovider. Daarnaast wordt de lening gemeld bij het Bureau Krediet Registratie. Die registratie heeft gevolgen bij het aanvragen van een nieuwe lening. Daarom kiezen telefoonkopers vaker voor een los toestel met een sim-only-abonnement.

Dit moet je weten op donderdagochtend 9 november
Steeds vaker kiezen mensen voor een los toestel met een sim-only-abonnement. Foto: ANP.

Wat er vandaag staat te gebeuren

Verdachte moet voorkomen in mishandelingszaak Vindicat

Een 24-jarige man moet voorkomen voor het mishandelen van een 19-jarig aspirant-lid van studentenvereniging Vindicat uit Groningen, tijdens de introductieweek op 25 augustus 2016. De verdachte zou met zijn voet op het hoofd van het slachtoffer hebben gestaan. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man van zware mishandeling.

DJ’s Serious Request worden bekendgemaakt

3FM maakt donderdagmiddag bekend welke dj’s vanaf 18 december zes dagen lang 24 uur per dag radio maken zonder dat ze daarbij mogen eten. Het Glazen Huis staat dit jaar in Apeldoorn van 18 tot en met 24 december. Het geld dat dit jaar wordt opgehaald met Serious Request, wordt ingezet om verscheurde families weer bij elkaar te brengen.

Dit moet je weten op donderdagochtend 9 november
Vorig jaar stond het Glazen Huis in Breda. Foto: ANP.

Het weer

Het wordt een grijze dag. In de loop van de dag gaat het vanuit het westen regenen. Het wordt zo’n 10 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit moet je weten op donderdagochtend 9 november
Sluiten