Metro
Metro Nieuws 18 nov 2017 / 16:32 uur

Demonstratie tegen Zwarte Piet in Dokkum verboden

De demonstratie tegen Zwarte Piet tijdens de intocht van Sinterklaas in Dokkum is verboden. De locoburgemeester van Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, heeft dit besloten na de problemen op de wegen naar de Friese stad.

Twee bussen met actievoerders van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet werden op de A7 al tegengehouden door voorstanders van Zwarte Piet. Na enig aandringen van de politie konden de bussen hun weg weer vervolgen.

Toch vreest de locoburgemeester voor ernstige wanordelijkheden als de demonstratie daarna nog door zou gaan. „De veiligheid van het publiek is dan niet te garanderen", aldus de locoburgemeester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Demonstratie tegen Zwarte Piet in Dokkum verboden
Sluiten