Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 18 nov 2017 / 16:55 uur

Demonstranten tegen Zwarte Piet ook Weesp niet in

De leden van actiegroep Kick Out Zwarte Piet die in Dokkum wilden protesteren tijdens de intocht van Sinterklaas, mochten ook Weesp niet in. Eerder werden zij al tegengehouden in Dokkum.

Burgemeester Bas Jan van Bochove van Weesp hoorde het bericht dat de protestvoerders toen naar Weesp wilden komen. Hij kondigde daarop een noodbevel af. Volgens een woordvoerdster deed hij dit omdat hij de veiligheid van bezoekers en demonstranten anders niet kon garanderen.

Verder naar Amsterdam en Rotterdam

Nadat de locoburgemeester van Dongeradeel, waar Dokkum onder valt, had besloten de demonstratie te verbieden, besloten de actievoerders naar Weesp te gaan. Onder begeleiding van de politie gingen de bussen richting de Randstad. Bij Purmerend kregen ze te horen dat ze niet welkom waren in Weesp en kregen ze het noodbevel uitgereikt, zei een woordvoerder van de politie. Volgens hem gingen ze verder naar Amsterdam en Rotterdam.

In Weesp demonstreerden wel enkele tientallen andere betogers. Deze demonstratie was van tevoren aangekondigd en is vreedzaam verlopen, zei de gemeentewoordvoerster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Demonstranten tegen Zwarte Piet ook Weesp niet in
Sluiten