Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 7 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Clitorisverzamelaar schuldig aan 36 misdrijven

In de vriezer van Deense ex-wapenhandelaar Peter Frederiksen werden in 2015 in Zuid-Afrika, 21 stukjes genitaliën van in totaal zeven verschillende vrouwen aangetroffen. De BBC laat weten dat de 65-jarige Deen schuldig is bevonden aan 36 misdrijven, waaronder het bezit van kinderporno, het voorbereiden van een moord en verkrachting.

Genitale verminking

Ondanks de vondst van de stukjes genitaliën kon genitale verminking van vrouwen niet worden bewezen. Het is volgens Zuid-Afrikaanse wetten namelijk niet illegaal om menselijk weefsel te verwijderen zonder toestemming van de persoon in kwestie.

Alle lichaamsdelen die in het huis van Frederiksen in Bloemfontijn werden aangetroffen, waren verpakt in plastic tassen. Elke tas was gelabeld met de datum, de naam van de betreffende vrouw en haar woonplaats.

Moord

De echtgenote van Frederiksen, Anna Matseliso Molise, werd na haar akkoord te getuigen tegen haar man, doodgeschoten voor haar woning in Maseru, Lesotho. Frederiksen wordt ervan verdacht de moord op zijn vrouw vanuit de gevangenis geregeld te hebben.

Over twee weken volgt de definitieve uitspraak. Het Deense Ekstrabladet laat weten dat Frederiksen een gevangenisstraf van 25 jaar boven het hoofd hangt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.