Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 7 nov 2017

Sinterklaas verwelkomt nieuwe Piet

Dinsdag bleek dat er, naast de Zwarte Pieten discussie, ook goed nieuws te melden viel over Zwarte Piet. Naast Muziekpiet, Wegwijspiet en Testpiet, is er namelijk een nieuwe Piet bijgekomen: de Glutenvrije Piet. Deze Piet zal glutenvrije pepernoten en ander lekkers uit gaan delen.

Het AD Utrechts Nieuwsblad schrijft dat deze nieuwe Piet een initiatief is van de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV). Volgens NCV lopen er in Nederland ongeveer 75.000 kinderen rond die vanwege medische redenen gedwongen zijn een glutenvrij dieet te volgen.

Glutenallergie

Het is voor deze kinderen niet mogelijk te genieten van het snoepgoed dat de Zwarte Pieten uitdelen tijdens de intocht van sinterklaas. Om ervoor te zorgen dat deze kinderen bij de aankomende intocht van sinterklaas ook kunnen smullen van al het lekkers, is de glutenvrij Piet in het leven geroepen.

De glutenvrije Piet is te herkennen aan een wit met groen vlaggetje met het logo van glutenvrij.nl erop. Om te voorkomen dat het snoepgoed door kinderen zonder glutenallergie wordt weggegraaid, kun je hier een tekening downloaden en daar een vlag van maken. Aan de hand van deze vlag kunnen vervolgens de kinderen met glutenallergie worden herkend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sinterklaas verwelkomt nieuwe Piet
Sluiten