Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 16 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Brabantse supermarktkat Bobkat weer terecht

De beroemde Brabantse kater Bobkat die afgelopen weekend verdween van zijn vaste stek voor de ingang van de Nettoramasupermarkt in Oosterhout, is terecht. De kat werd door mensen meegenomen die dachten dat Bobkat geen thuis had. Dat zegt de eigenaresse van de kat tegen Omroep Brabant.

Op camerabeelden van de supermarkt was te zien hoe de kater met mand en al werd meegenomen. De wildste verhalen deden de ronde: Bobkat zou zijn gestolen of zelfs zijn ontvoerd. Hiervan blijkt geen sprake.

‘Zwerfkat’

„Ze dachten dat het een zwerver was. Ze hebben de dierenambulance gebeld en die zeiden dat hij met deze temperaturen naar binnen moest. Dus hebben ze hem mee naar huis genomen”, zegt het baasje tegen de omroep.

Bobkat is een begrip in Noord-Brabant. De oude kater steelt al ruim tien jaar lang de harten van bezoekers van de supermarkt. Het dier woont in de buurt en maakt standaard om 8.00 uur een wandelingetje naar de supermarkt, alwaar hij vervolgens voor de winkel in zijn mandje gaat liggen.

‘Ze voelden zich lullig’

„De mensen die hem meenamen kenden Bobkat niet. Ze zagen alle ophef op internet en televisie en hebben daarom contact met mij opgenomen. Ze voelden zich ontzettend lullig. Maar ik ben helemaal niet boos. Ik ben heel blij dat hij weer terecht is.”

https://www.facebook.com/BobkatNettorama/photos/a.729485477185653.1073741826.729485397185661/1122513631216167/

Volgens zijn baasje is Bobkat nog een beetje van slag, maar gaat het verder prima met hem. „We laten hem nu even binnen, maar over een paar dagen zal hij weer bij de Nettorama voor de deur zitten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.