Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 6 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Yes, volgende week ruim 100 nieuwe Apple emoji!

Nog een week wachten en dan kunnen Apple-bezitters meer dan honderd nieuwe emoji gebruiken. Wat dacht je van een vampier, egeltje, broccoli, ‘I-Love-You Hand-gebaar, zebra en genderneutrale emoji?

De nieuwe emoji zullen vanaf volgende week beschikbaar zijn in iOS 11.1, meldt Iculture. In de beta-versie zaten nog geen nieuwe functies of grote verbeteringen, maar vanaf volgende week kunnen we dus los met een scala aan nieuwe emoji.

https://twitter.com/TechNewsMix/status/916216332902858753

Eerder dit jaar tijdens de World Emoji Day in juli toonde Apple al een aantal nieuwe emoji, maar daar is deze week dus een flink aantal aan toegevoegd. Zo kun je je groepsapps vanaf volgende week gaan bombarderen met emoji van feeën, brocolli’s, een cakeje, een sjaal, zeemeermin of een dinosaurus. Als je net onder de douche vandaan komt, hoef je niet meer met natte vingers een heel verhaal te appen, maar stuur je gewoon een douchende smiley, een brakke zondag kun je binnenkort met de kotsende emoji samenvatten. En naar je grote geliefde stuur een ‘I-Love-You’ gebaar, ook is er een oranje hartje toegevoegd, zodat gebruikers een volledige regenboog aan emoji kunnen maken.

Al die nieuwe emoji zijn afkomstig van Unicode 10. Het Unicode Consortium bepaalt samen met grote techbedriven welke emoji er elk jaar worden toegevoegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.