Amarins de Boer
Amarins de Boer | LinkedIn Nieuws 11 okt 2017 / 06:02 uur

Waterstoftrein rijdt vanaf volgend jaar in Nederland

De waterstoftrein komt naar Nederland. Vanaf volgend jaar zal de trein rijden tussen het traject Leeuwarden-Groningen. Het gaat in eerste instantie om een proef, die duidelijk moet maken of de waterstoftrein überhaupt kan functioneren binnen ons treinsysteem.

Een waterstoftrein is uitgerust met brandstofcellen die ervoor zorgen dat de meegevoerde waterstof om wordt gezet in elektriciteit. Goed voor het milieu, want de trein produceert alleen waterdamp als uitlaatgas.

Leeuwarden Culturele Hoofdstad

In Duitsland worden al tests gedaan met een waterstoftrein. In de deelstaat Nedersaksen worden twee waterstoftreinen ingezet. In Nederland zal de waterstoftrein vooral worden ingezet tijdens festiviteiten van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018.

De waterstoftrein zou een afstand kunnen afleggen van meer dan 800 kilometer zonder tussendoor hoeven te ‘tanken’. Waar een waterstofstation komt, is nog niet bekend. „Wellicht komt er zowel in Leeuwarden als Groningen een oplaadstation, of in een van beide steden”, zegt Aldert Baas, woordvoerder van ProRail tegen het Dagblad van het Noorden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Waterstoftrein rijdt vanaf volgend jaar in Nederland
Sluiten