Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 11 okt 2017 / 06:49 uur

Dit zijn de herfstfilms waar we naar uitkijken

Warm, droog en gezellig: de herfst is wat ons betreft het beste seizoen om naar de bioscoop te gaan. Vijf films waar we dit najaar reikhalzend naar uitkijken.

The Snowman

Met: Michael Fassbender, Rebecca Ferguson, Charlotte Gainsbourg, J.K. Simmons

Verhaal: Thriller The Snowman is gebaseerd op de bestseller van de Noorse schrijver Jo Nesbø en begint als er na de eerste sneeuwval van het jaar een vrouw vermist raakt. Direct wordt er een verband gelegd met tientallen vergelijkbare zaken in het verleden en lijken detective Harry Hole (Fassebender) en zijn collega (Ferguson) te maken te hebben met een ongrijpbare seriemoordenaar. Bij het oplossen van de zaak is haast geboden, want als het weer gaat sneeuwen zal de moordenaar weer toeslaan.

Kijken we naar uit omdat: De film in zijn geheel is opgenomen in het adembenemende landschap van Noorwegen.

Komt uit op: 2 november

Battle of the sexes

Met: Emma Stone, Steve Carell, Sarah Silverman.

Verhaal: Een waargebeurd verhaal over de 55-jarige voormalig tenniskampioen Bobby Riggs die zo’n lage dunk heeft van het vrouwentennis, dat hij begin jaren 70 claimt op zijn leeftijd nog met gemak van de hoogstgeplaatste speelsters ter wereld te kunnen winnen. Billie Jean King, in die tijd de nummer 1 van de wereld, neemt die uitdaging graag aan en speelt op 20 september 1973 de wedstrijd van haar leven. Het werd het meest bekeken sportevenement aller tijden.

Kijken we naar uit omdat: Het verhaal goed aansluit op de huidige discussie over gendergelijkheid én we na Lalaland geen genoeg kunnen krijgen van Emma Stone.

Komt uit op: 23 november

Star Wars: The Last Jedi

Met: Mark Hamill, Daisy Ridley, Carrie Fisher

Verhaal: The saga continues… In Lucasfilms Star Wars: The Last Jedi gaat de Skywalker-saga verder. Nieuwe personages uit Star Wars: The Force Awakens sluiten zich aan bij legendarische Star Wars-iconen. In een episch avontuur worden eeuwenoude mysteries over de Force en schokkende openbaringen uit het verleden onthuld…

Kijken we naar uit omdat: Dit de laatste keer is dat we Carrie Fisher als prinses Leia kunnen bewonderen in een Star Wars-film. De actrice, die in 1977 doorbrak in deze rol, overleed in december 2016 op 60-jarige leeftijd.

Draait vanaf: 13 december

An Inconvenient Sequel: Truth to power

Met: Al Gore

Het verhaal: Tien jaar nadat de film An Inconvenient Truth klimaatverandering onder de aandacht bracht, verschijnt het vervolg dat ons laat zien hoe dicht we bij een ware energierevolutie zijn. Voormalig vice-president Al Gore blijkt onvermoeibaar en is still going strong met zijn strijd voor een betere wereld.

Kijken we naar uit omdat: de recensie van Detroit News het volgende zegt: ,,We zien Gore aan de telefoon en in meetings met maar een doel voor ogen: de wereld redden. The Avengers doen dat met buitenaardse vechtscenes, Gore met een iPhone.”

Komt uit op: 23 november

Oh Baby

Met: Gijs Naber, Hanna van Vliet, Eric van Sauers.

Verhaal: Liedjesschrijver Ruben (Naber) neemt het leven niet al te serieus en de liefde al helemaal niet. Als hij na de onverwachte dood van een scharrel de vader blijkt te zijn van haar baby, staat zijn leven compleet op zijn kop. Zonder enige voorbereiding heeft Ruben van de ene op de andere dag de zorg over baby Oscar. Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, besluit de zus van de overleden scharrel dat ook zij voor haar neefje wil zorgen…

Kijken we naar uit omdat: Thomas Acda kennen we als acteur, zanger en cabaretier, maar als regisseur hebben we nog niet zoveel van hem gezien. Na tv-film Fake is Oh Baby zijn bioscoopdebuut.

Komt uit op: 9 november.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Dit zijn de herfstfilms waar we naar uitkijken
Sluiten