Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 17 okt 2017

Tijgers uit Aleppo opgevangen in Fries dorp

Twee tijgers uit Syrië zijn maandagavond aangekomen bij een opvangcentrum in Friesland. Sultan en Sayeeda, zoals de tijgers heten, woonden voorheen in de dierentuin Magic World vlakbij de door oorlog geteisterde stad Aleppo.

De dieren werden in juli van dit jaar samen met zeven andere katachtigen, waaronder leeuwen en hyena’s, uit de dierentuin gered door Friese tijgerexperts. De tijgers zijn getraumatiseerd door bombardementen en ander oorlogsgeweld.

Rust en medische zorg

Toen Sultan en Sayeeda werden gevonden, waren ze ernstig verzwakt. Daarom werden ze eerst naar Jordanië gebracht om daar aan te sterken. Maandag maakten de dieren de lange reis naar het Friese dorp Nijeberkoop. Daar krijgen ze in het Felida Big Cat Centre de nodige rust en medische zorg.

Tijgers uit Aleppo worden opgevangen in Friesland. Foto: ANP

„Ze hebben een binnen- en buitenverblijf, daar lopen ze nu rond”, laat een woordvoerder van het opvangcentrum weten. Over ongeveer twee jaar, wanneer de dieren voldoende hersteld zijn, gaan Sultan en Sayeeda waarschijnlijk naar een reservaat in Zuid-Afrika.

Het opvangcentrum waar de dieren tot die tijd verblijven, is niet toegankelijk voor publiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Tijgers uit Aleppo opgevangen in Fries dorp
Sluiten